2009. szeptember 17.

Petrezselyemolaj

A petrezselymes olajra Napmátkánál figyeltem fel. Nagyon ötletesnek tartom. Volt egy kisebb csokorra való petrezselymem, arra gondoltam, hogy kipróbálom a petrezselymes olaj készítését. Bevallom Napmátka tanácsit nem tartottam be, olívaolajat használtam és egy gerezd fokhagymával ízesítettem. Egy kisebb üvegre való petrezselyemolaj készült. A mennyiséget csak megközelítőleg tudom megadni:

Hozzávalók: Egy csokor petrezselyemzöld, 1-1,5 dl olaj (én olívaolajat használtam), 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: A megmosott petrezselyemzöld leveleit leszedjük, megszárítjuk. A turmixgép tartályába tesszük a petrezselyemzöldet, belenyomkodjuk, felöntjük olívaolajjal, beletesszük a felaprított fokhagymát és összeturmixoljuk, majd egy zárható üvegbe öntjük.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Örülök, hogy megcsináltad! Én nem vagyok a fokhagyma ellen, csak szerintem tovább áll el nélküle, és többféle módon használható fel.
    Még egy apróság: le szoktam zárni, de nem légmentesen, egy olyan üvegben tartom, aminek szintén üvegből van a teteje.
    Kíváncsi vagyok, hogy használod majd! Tésztára?

    VálaszTörlés
  2. Szia Napmátka!
    Tudom ,hogy a tanácsaid a hosszan tarthatóság érdekében szóltak. Nálam most csak ennyi készült, ezért bátran változtattam és fokhagymáztam:)Szeretem a fokhagymát, sok mindenhez használom. Ebben az üvegben tárolom, már fogyott belőle. Szintén a Te ötleted alapján petrezselyemolajjal majonéz készült, ami egy capribogyós krumplisaláta alapja volt. Recept később... Igen, tésztára is fog majd kerülni belőle.Köszönöm ezeket az ötletes finomságokat!

    VálaszTörlés
  3. Szintén fokhagymával készült nálam is-1 bő hónapig elállt-de elfogyott..Nagyon finom volt!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails