2009. szeptember 19.

Hamis rétes

A hamis rétest sokan ismerhetik. Lusta asszony rétese néven is ismeretes. Van aki gyümölccsel kevert változatot készít. Mi évtizedek óta az alábbi recept alapján készítjük a túrós hamis tétest. Forrás: anyu süteményes füzete.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 50 dkg túró, 3 tojás, 1 kis pohár tejföl, 6 dl tej.

Elkészítés:Egy tepsit vastagon kivajazunk (én 29X40 cm nagyságú tepsit használtam). A lisztet, a sütőport és a cukrot jól elkeverjük és a keverék felét a kivajazott tepsibe szórjuk egyenletesen. A keverékre rámorzsoljuk a maradék vajat és rászórjuk egyenletesen a túrót, amelyre rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A tojásokat, a tejfölt és a tejet összekeverjük és ráöntjük a lisztes keverékre.


Az összerakott rétesünket kicsit hagyjuk állni, addig a sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Célszerű kicsit nagyobb méretű tepsit használni, mert a tejes keverék jobban át tudja járni az alsó rétegeket és nem marad lisztes a rétes alja. Lehet kicsit kanállal is segíteni, hogy a tejes keverék alulra is kerüljön és jobban átjárja a rétest.) Pihentetés után az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Ja ...:-) Úgy olvastam hogy HAMIS KRÉMES, ezért írtam az előbbi hozzászólásomban róla.De látom ez teljesen más recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails