2009. november 17.

Tésztával sült cápaharcsa

A tésztával sült cápaharcsa úgy született, hogy nem volt kedvem a hal sütögetéshez, köret készítéshez, de valamit kellett kezdenem a felengedett cápaharcsával. Arra gondoltam, hogy egy hőálló edénybe öntött száraz tészta közé teszek vajat, szalonnát, rárakosgatom a fűszerezett halszeleteket, megszórom hagymával, kevés szalonnával, fűszerezett tejszínes öntettel leöntöm és megsütöm. A képen látható végeredmény sült ki belőle.

Hozzávalók: 25 dkg tészta (én zöld és sárga színű garganellit használtam, hogy legyen valami színes a hal mellett:) 1 kg fagyasztott cápaharcsa, 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kb. 10 dkg füstölt szalonna, 5-8 dkg vaj vagy margarin, az öntethez 2 dl tejszín, 3 dl tej, 1 kis pohár tejföl, só, bors. (Használhatunk több tésztát is, ekkor arányosan növeljük az öntet mennyiségét.)
Elkészítés: Egy magasabb hőálló tálat, vagy tepsit vajazzunk ki és öntsük bele a száraz tésztát. A maradék vaj felét kis darabokba vágjuk és a csíkokra vágott szalonna felével együtt szórjuk rá a tésztára úgy, hogy közé is kerüljön. A felengedett halszeletekről itassuk le a nedvességet és sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fektessük a tésztára. A halra szórjuk rá a felkarikázott hagymát és maradék szalonnacsíkokat. Az öntethez valókat keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá zúzott fokhagymát és öntsük a tésztás halra. A maradék vajat szórjuk rá.Takarjuk le alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig, amíg a tészta meg nem puhul. 25 perc után vegyük le az alufóliát. (Úgy is készíthetjük, hogy a halszeleteket kisebb darabokra vágjuk és a szalonnával, hagymával a tészta közé keverjük és így öntjük le a tejszínes öntettel ...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails