2009. augusztus 14.

Szűzérmék cukkini ágyon

Erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Gyorsan elkészíthető, igen ízletes, laktató fogás. Nagy kedvencem a szalonnába tekert, hirtelen sült szűzérme. Most cukkini ágyon tálaltam. Remek párosnak bizonyultak.

Hozzávalók: Személyenként 3-4 db 2 cm-es szűzérme szelet, 2 szelet bacon szalonna, 1 db közepes zsenge cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj, só, bors, 1 teáskanál szemes dijoni mustár, 1 evőkanál tejföl vagy 2 evőkanál tejszín.
Elkészítés: A szűzérme szeleteket megsózzuk, borsozzuk, körbetekerjük szalonna szelettel és fogvájóval megtűzzük. A cukkinit hosszában - zöldségpucolóval - vékony szeletekre vágjuk. A zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben, majd a szűzérme szeletek mind két oldalát hirtelen megpirítjuk, majd mérsékeljük a tüzet és fedő alatt kb. 8 percig lassú tűzön sütjük. Ezt követően kivesszük a serpenyőből a szűzérme szeleteket. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a vékony cukkini szeleteket, sózzuk, borsozzuk, kb. 1-2 percig pároljuk, és tányérra halmozzuk a cukkinit. A visszamaradt szafthoz hozzá adjuk a mustárt, a tejfölt, ha szükséges sózzuk és összeforraljuk. A megsült szűzérme szeletekből kihúzzuk a fogvájót, a húst a párolt cukkini tetejére helyezzük és a mustáros szafttal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. hm.. nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik, köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszik!

    Már vártalak Napmátka! Bár én is kicsit távol voltam....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails