2009. augusztus 25.

Cukkinis spanyol tortilla

A spanyol tortilla ötletét a "Tapas" című szakácskönyvből vettem. Az alaprecept egyéni ízlésünk alapján variálható. Én egy cukkinivel gazdagított változatot készítettem. Viszonylag kevés alapanyagból kiadós, laktató tapast kapunk. Fogyaszthatjuk magában, salsa szósszal, salátával, de köretnek is el tudom képzelni...

Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 1 nagyobb fej hagyma, 1 kisebb cukkini, 4 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, kb. fél dl olívaolaj.
Elkészítés: A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeleteljük, vagy uborka gyalun legyaluljuk. A megtisztított hagymát felkarikázzuk. Egy kb. 25 cm átmérőjű teflon serpenyőben felhevítjük az olajat,majd takarék lángra vesszük és a burgonyát a hagymával együtt beletesszük és 15-20 perc alatt puhára pároljuk. A cukkinit héjastól -zöldséghámozóval - hosszában vékonyan felszeleteljük, de akinek jobban tetszik vékony karikákra is szeletelheti. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk hozzá adjuk a reszelt sajt háromnegyedét. Amikor a burgonya megpuhult hozzá adjuk a felszeletelt cukkinit és a zúzott fokhagymát és kb. 3 percig együtt sütjük a zöldségeket, hogy a cukkini kicsit puhuljon, de ropogós maradjon. Ekkor a lángot felerősítjük és a zöldségekre öntjük a tojásos keveréket és elegyengetjük a tetejét. A lángot ismét visszavesszük. Amikor a tortilla alja már piros egy tányér segítségével megfordítjuk és az eddig felül lévő részt is megsütjük. A tortillát ismét visszafordítjuk a maradék reszelt sajttal megszórjuk és őrölt piros paprikával megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz-én is rákaptam a könyvre:)))
    Olyan szép rusztikus a serpenyőd- teflonban ilyen is van???

    VálaszTörlés
  2. Ez egy cserép serpenyő, ebben csak tálaltam, de teflonban készült:)
    (A cserép serpenyő anyukám turkálós:)szerzeménye)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails