2014. április 25.

Spárgás borjútekercs


Az olasz konyha kedveli a különféle töltelékkel készített könnyű borjútekercset, az involtinit. Egyszerűbb változata csak sajttal és sonkával készül, de kerülhet bele mozzarella szardellával, füstölt sonka zsályával, a gazdagabb sajtos, sonkás tekercs kiegészülhet különféle éppen érő zöldségekkel, például spárgával is.


Hozzávalók

4 vékony borjúszelet
4 vékony szelet mortadella vagy sonka
4 szelet sajt
8 db zöld spárga
4-5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál száraz fehérbor
frissen őrölt bors
1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Továbbá:
a tekercsek kötözéséhez cérna


A spárgát két végüknél fogva meghajlítjuk úgy, hogy eltörjön. A csúcs felőli részeket forró sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, végül lecsöpögtetjük. A borjúhúst vékonyra klopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A hússzeletekre fektetjük egyenként a mortadellát és a sajtot. A sajtra 2-2 spárgát helyezünk úgy, hogy a tekercs mind két végén kissé kilógjon. Feltekerjük a borjúszeleteket, cérnával megkötözzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítünk 2 dkg vajat az olívaolajjal, belehelyezzük a tekercseket és kb. 10-12 percig sütjük, amíg át nem sülnek. Sülés közben folyamatosan forgatjuk. Miután megsültek, vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen. A fehérbort, a maradék vajat,  2-3 evőkanálnyit a spárga főzőlevéből tegyünk a serpenyőbe, és lassú tűzön forraljuk fel kb 3-4 percig, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha szükséges, a mártást sózzuk, borsozzuk.
A spárgás borjútekercseket melegen, mártással meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

A recept a Kifőztük magazin 2013. évi júniusi számában is megjelent.

1 megjegyzés:

  1. Annyira jó képek, nagyon tetszenek. Az étel kiváló, isteni lehet! Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails