2014. április 14.

Fehérboros mángold leves


Hozzávalók

30 dkg mángold
2 közepes hagyma
4 közepes burgonya
1,5-2 dl húsleves vagy zöldség alaplé
2 dl fehérbor
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj


A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát felszeleteljük, a burgonyát kockákra vágjuk, a mángold leveleit kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát az olívaolajon és vajon addig sütjük, amíg pirosodni nem kezd, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és a fehérborral. Közepes lángon forrásig főzzük, majd beletesszük a mángoldot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Melegen, pirítós kenyérrel kínáljuk.


A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails