2014. április 18.

Nyúlpecsenye hagymás burgonyával


Hozzávalók

80 dkg nyúl lapocka vagy comb
1 kg burgonya
2-3 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
5+5 dkg vaj
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld 


A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk, a megtisztított hagymát, burgonyát kb. fél cm-es karikákra szeleteljük, a szalonnát felcsíkozzuk és 5 dkg felolvasztott vajon üvegesre sütjük, majd kiszedjük az edényből. A maradék zsiradékon kisebb adagokban megpirítjuk a húst és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék vajat, belekeverjük a hagymát és a burgonyát. Kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezdenek a zöldségek. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szalonnát, és egy tepsibe öntjük. A burgonyás-hagymás keverékre fektetjük a hússzeleteket, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, kevés vizet öntünk rá és lefedjük. 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd levesszük a fedést és kb. 10 percig pirítjuk a húst. Forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


A recept a Kifőztük 2014. évi februári számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails