2011. május 14.

Epres-morzsás desszert

Pillanatok alatt összeállítható desszert. Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.
Hozzávalók: Két adaghoz 15-20 szem eper (kb. 15-20 dkg), 3 evőkanál kristálycukor. A tésztához 6 dkg vaj, 12 dkg liszt, 2 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál víz, 1-2 evőkanál fenyőmag a tészta szórásához.
Az mosott, szárított epreket félbe vágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk. A tésztát meghintjük fenyőmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik. Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az epret, és az ilyen könnyen elkészíthető desszertek mindig jól jönnek. Köszi a receptet, elmentettem!

    VálaszTörlés
  2. Finom, szaftos és gyorsan elkészíthető!Nem is kell ennél több.:-)

    VálaszTörlés
  3. Csiperke! Valóban egyszerű és nagyon finom eperrel. Nem fogod megbánni, hogy elkészíted:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails