2011. május 14.

Spárga leveles tésztába tekerve

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket és közben figyelünk a beszélgetésre:) Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, spárgasíponként kb. 25-28 cm hosszú és 1 cm széles leveles tészta csíkok, felvert tojás a tészta kenéséhez. A balzsamecetes mártogatóshoz 2-3 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz.
A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge én nem hámozom) és enyhén sós felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.) A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással . 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a tésztába tekert spárgát. A mártogatóshoz a balzsamesetet és a mézet elkeverjük. A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva máris fogyaszthatjuk.

6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails