2014. március 24.

Kukoricaprósza kenyér


Gyerekkoromban anyukám gyakran készített kukoricaprószát. Nálunk gyümölccsel, édesen, süteményként készült, amelynek tésztája szaftos és könnyű volt. Ez a tészta ihlette a következő kenyeret, amelyet készíthetünk édesen vagy sósan is.

A recept a Kifőztük 2013. évi júniusi számában is megjelent.



Hozzávalók egy 18 x 24 cm-es formához

17 dkg kukoricaliszt
13 dkg liszt
1,5 dl natúr joghurt
1,5 dl tej
2 db tojás
4-5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

a forma kenéséhez:
vaj
liszt


A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a tojásokat, az olívaolajat és alaposan összekeverjük. A formát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihentetés után kiborítjuk  a tepsiből és rácsra tesszük. Langyosan különféle fűszervajakkal, lekvárral kínáljuk.


Tipp: az alap tészta tetszés szerint variálható. Édesebb változatot is készíthetünk belőle, ekkor 2-3 evőkanál cukrot adjuk hozzá. Zöldfűszeres változatához tetszés szerinti aprított zöldfűszereket gazdagítjuk a tésztához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails