2014. március 7.

Gesztenyés tiramisu


Hozzávalók

50 dkg mascarpone krém
40 dkg Maroni konzerv gesztenyepüré
50 dkg babapiskóta
5 nagyobb tojás
10-15 dkg cukor
2-3 dl tejeskávé
cukrozatlan kakaópor



A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a mascarponéval. Hozzáadunk 6-8 dkg cukrot, és apránként belekeverjük a szétmorzsolt gesztenyepürét. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a gesztenyés masszába forgatjuk. A babpiskótát egyenként a tejeskávéba mártjuk, és egy edény aljára rétegezzük.


Rásimítjuk a gesztenyés krém egy részét, majd addig folytatjuk a rétegezést piskótával és a krémmel, amíg a hozzávalók el nem fogynak. (Úgy ügyeskedjünk, hogy a tetejére gesztenyés krém kerüljön.) Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.

A recept a Kifőztük 2013. évi decemberi számában is megjelent.

1 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a nyers tojással készült sütiket.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails