2013. június 27.

Cukkinis-kapros frittata


A  frittata, az olaszok tojásos lepénye, amely leginkább a rántottához hasonlít. Számtalan változata létezik, leginkább különféle zöldségekkel gazdagítva készítik. Ezúttal egy cukkinis változatot készítettem.

A recept a Kifőztük 2013. évi júniusi számában jelent meg.



Hozzávalók személyenként

2 nagyobb tojás
10 dkg zsenge cukkini
1 gerezd fokhagyma
kapor ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors

parmezán sajt


A cukkinit vékonyra gyaluljuk. Az olívaolajat serpenyőbe öntjük, és közepes lángon felmelegítjük, majd rátesszük a cukkinit.  A kevergetve 5-6 percig sütjük, amíg kissé pirosodni nem kezd. A kaprot apróra vágjuk, a tojásokat lazán felverjük és sózzuk, borsozzuk. A kapor felét a tojásokhoz keverjük. A fokhagymát zúzva a cukkinihez adjuk, és rögtön ráöntjük a tojást. Nem kevergetjük, hagyjuk lepényszerűen sülni.  Kaprot és reszelt parmezánt szórunk rá, majd 1-2 perc sülés után, néhány percre sütőbe toljuk, hogy a felső lágy része is átsüljön.

Friss kaporral és parmezánnal megszórva tálaljuk. Melegen és hidegen, cikkekre vágva kínálhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails