2013. február 26.

Citromos-sáfrányos csirkeszárny


A keleties ízeket idéző citromos-sáfrányos csirkeszárnyhoz jól illik az aszalt gyümölcsös rizs, amelyet őrölt fahéjjal, szerecsendióval tehetünk különlegessé.

A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg, amelyben több, télen is könnyel elkészíthető keleties ételt hoztunk.



Hozzávalók

8-10 csirkeszárny
2 citrom
2,5 dl húsleves
1 nagyobb hagyma
néhány sáfrányszál
frissen őrölt bors
2-3 evőkanál olívaolaj

az aszalt gyümölcsös rizshez:

20 dkg hosszú szemű rizs
10 dkg aszalt füge
5-6 szem aszalt sárgabarack
1 evőkanál mazsola
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
6-8 dkg vaj



A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, és az olajon üvegesre sütjük. A szárnyakat a hagymával együtt egy sütőtálba tesszük. Az egyik citrom levét kifacsarjuk, a sáfránnyal és a húslevessel együtt a szárnyakhoz adjuk. A másik citromot gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé tesszük. Lefedjük alufóliával, és 180 fokon 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 15-20 percig sütjük, amíg a szárnyak meg nem pirulnak. A rizst beáztatjuk legalább 30 percre, majd bő sós vízben puhára főzzük és lecsöpögtetjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét.) A nagyobb aszalt gyümölcsöket feldaraboljuk. A vajat felolvasztjuk, és néhány percig átforgatjuk benne a gyümölcsöket. Megszórjuk őrölt fahéjjal és szerecsendióval, majd beleforgatjuk a rizst. A citromos-sáfrányos csirkeszárnyat aszalt gyümölcsös rizzsel tálaljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails