2012. október 1.

Spagetti carbonara

 Lenyűgöz az olasz tésztaételek egyszerűsége. Kevés hozzávalóból remek ízek varázsolhatóak. Ilyen a spagetti carbonara is. Nem is kell más a spagetti mellé csak egy kis (házi) füstölt szalonna, néhány tojás, sajt és aki szereti fokhagyma, esetleg zöldfűszer. (Ez utóbbiak elhagyhatóak.)

A recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.


Spagetti carbonara

Hozzávalók

40 dkg spagetti
20 dkg füstölt szalonna
2-3 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
4 közepes friss tojás
6-8 dkg reszelt parmezán sajt vagy más kemény sajt
frissen őrölt bors

tálaláshoz:
reszelt parmezán vagy más kemény sajt
zöldfűszerek (elhagyható)

A spagettit forró sós vízben all dente, azaz harapható állagúra főzzük. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük. Egy megtisztított fokhagymagerezdet késsel szétnyomjuk, és az olívaolajhoz adjuk a szalonnával együtt. Amikor a fokhagyma barnulni kezd, kivesszük, a szalonnát addig sütjük, amíg ropogós nem lesz. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk. A megfőtt spagettit leszűrjük, hozzákeverjük a szalonnához és átmelegítjük. A lángról levéve hozzákeverjük a maradék zúzott fokhagymát, a vajat és végül a tojásos keveréket. Jól átkeverjük, melegen reszelt sajttal, zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails