2012. október 18.

Grillezett karaj padlizsánraguval

 

A grillezett karaj padlizsánraguval talán egy kissé a nyarat idézi, de aki egy gyors ebédet, vagy vacsorát szeretne készíteni most is elkészítheti, hiszen ősszel is kapható padlizsán, paradicsom.

Ez a recept először a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.


Hozzávalók 2 személyre

4 szelet karaj
2 db közepes zsenge padlizsán
2 db paradicsom
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 evőkanál olívaolaj
5 dkg juhtúró
frissen őrölt bors
friss bazsalikom levél

 
A karajszeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, átkenjük olívaolajjal. Közepes lángon felhevített grillserpenyőben oldalanként 2,5-3 percig sütjük. A padlizsánokat héjastól felkockázzuk és közepes lángon felhevített olívaolajon megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk az egyik szeletekre vágott paradicsomot és 1-2 percig együtt sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a másik szeletelt paradicsomot. Tálaláskor juhtúróval és friss bazsalikommal megszórva adjuk a grillezett karaj mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails