2012. július 13.

Petrezselyem pestós fusilli


Kedvelem a petrezselyem pestót. Javára írható, hogy hozzávalói szinte mindig rendelkezésre állnak, de ha nem, beszerzése sem jelent túl nagy bonyodalmat. Az egyszerű, petrezselyemzöldből, dióból, fokhagymából és olívaolajból álló változatot készítem. Ezt szeretem a legjobban. Természetesen ízlés szerint adható hozzá kevés parmezán sajt, tejszín is. A petrezselyem pestó ezúttal fusilli tésztára került.


Hozzávalók:

30 dkg fusilli tészta
a pestóhoz:

1 csokor petrezselyemzöld
2-3 gerezd fokhagyma
8-10 dkg pörkölt dió
1 dl olívaolaj

A tésztát forró sós vízben haraphatóra - azaz al dente - főzzük. A pestó hozzávalóit összeturmixoljuk. (Késes aprítót is használhatunk.) A leszűrt és melegen tartott tésztát tetszés szerinti mennyiségű pestóba forgatjuk. Ennyi az egész és már fogyaszthatjuk is:))

Tipp: A pestóhoz parmezán és tejszín is adható.

5 megjegyzés:

  1. Szia, ha van kedved, várlak az oldalamon az 51. VKF! kiírással! üdv. Nyárikonyha

    VálaszTörlés
  2. Kösz a receptet, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. :) most találtam rád.. imádom máris a blogod. itt fogom eltölteni a szabadidőm,már érzem:D

    én is blogolok: http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    feliratkoztam hozzád.puszi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails