2012. július 12.

Petrezselymes-fokhagymás pirítós

A fokhagymás-petrezselymes pirítós gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatjuk előételként, de önállóan, akár vacsoraként is megállja helyét. Jól illik hozzá a paradicsomsaláta, amelyet készíthetünk balzsamecettel is:) A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.


Hozzávalók:

1 szikkadt bagett vagy zsúrkenyér
8 dkg puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
4-5 gerezd friss fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sajt

frissen őrölt bors
 a tálaláshoz:
paradicsomsaláta

A pirítós készítése rendkívül egyszerű: A puha vajhoz keverjük az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk. A bagettet felszeleteljük, és megkenjük a petrezselymes-fokhagymás vajjal. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra melegített sütőben pirosra sütjük. Melegen, paradicsomsalátával kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Isteni, imádom! Éva

    VálaszTörlés
  2. Isteni, imádom! Éva

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvenc. Az adriai nyaralásaink alkalmával a campingben egy állandó baráti társaság alakult ki. Az olasz szomszédunk kedveltette meg velünk, ők Bruschetta-nak nevezték. Számos verziója létezik. Azóta is gyakran készítem. Néhány receptet fel is tettem a blogomra.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails