2012. január 13.

Lazackrém- avagy egy kis luxus

A lazackrémet hirtelen ötlettől vezérelve, a karácsonyi sült lazac maradékából készítettem még a két ünnep között. És milyen jól tettem! A majonéz (jelen esetben főzött házi majonéz), anyu finoman fűszerezett sült lazaca, a zöldhagyma és a citrom rendkívül finom, harmonikus ízt alkottak. Egyszerűen, gyorsan elkészült és szinte ugyan olyan gyorsan el is fogyott. Aki teheti, kényeztesse magát és szeretteit finom sült lazaccal, és 1-2 szelettel többet sütve a lazackrémet is elkészítheti.

Hozzávalók:

2 szelet filézett sült lazac (kb. 15-20 dkg)
3-4 evőkanál főzött majonéz
1 szál zöldhagyma
frissen facsart citromlé

frissen őrölt bors

A hideg sült lazac bőrét lefejtjük, húsát összetörjük villával. Hozzákeverjük a főzött majonézt, az apróra vágott zöldhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és frissen facsart citromlével ízesítjük. Türelmetlenebbek azonnal fogyaszthatják. Türelmesebbek rövid ideig hűthetik:) Pirítósra kenve igen finom.

4 megjegyzés:

  1. Hú, ez fincsi lehet. és nagyon tetszik a tálalás.:-)

    VálaszTörlés
  2. A lazac nagy kedvenc (most is van a mélyhűtüben, arra vár, hogy elkészítsem), nagyon finom lehetett a Te lazackrémed. Szép a fotó is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Hobbychef!Ha kedved tartja, próbáld ki:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails