2011. szeptember 1.

Tökfasírt

Egyszerű, könnyű, húsmentes ételeinket gazdagíthatja a tökből készült fasírt. Sokféle változata létezik, ezúttal a török eredetű, túróval ízesített tökfasírtot készítettem el.

A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.

Hozzávalók: 50-60 dkg zsenge tök, 25 dkg túró, 1 közepes hagyma, 1 tojás, 2-4 evőkanál liszt, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 kis csokor kapor, só, frissen őrölt bors; a sütéshez: olaj


Hosszában félbevágjuk a tököt, kikaparjuk a magját, meghámozzuk és legyaluljuk. Hozzákeverjük a túrót, a nagyon apróra vágott vagy reszelt hagymát, a tojást, a lisztet. (Az utóbbi mennyisége a túró nedvességétől függően változhat.) Jól elkeverjük a masszát, majd aprított kaporral, petrezselyemzölddel, borssal és végül sóval ízesítjük.

Két kanál segítségével kisebb pogácsákat szaggatunk a keverékből, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.

Melegen, kevés aprított petrezselyemmel megszórva, joghurttal, zöldségekkel kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Ha zsenge a tök, nyugodtan benne lehet hagyni a magját, és vele együtt legyalulni. (mi legalábbis így szoktuk)

    VálaszTörlés
  2. Netuddki!
    Aki akarja magostul gyalulhatja a zsenge tököt, de én mégis az eltávolítás mellett döntöttem...ez ízlés dolga:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails