2011. szeptember 17.

Szőlős-szilvás csirke


Az ősz gazdag gyümölcskínálatát nemcsak süteményekhez, hanem különféle sültek kísérőjeként is felhasználhatjuk. Különösen jól harmonizálnak ezek a gyümölcsök a szárnyas húsokkal. Ezúttal egyszerű szőlős-szilvás csirkét készítettem.


A recept a Kifőztük 2011. évi szeptemberi számában jelent meg.

Hozzávalók: 2 dupla csirkecomb (vagy tetszés szerint 2 kisebb fél csirke, vagy csirkeszárnyak, -mellek, -combok vegyesen), 2 dl fehérbor, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 2-3 evőkanál házi, sóban eltett darált paprika (elhagyható), 1 babérlevél, 1 ágacska rozmaring, 3-4 levél zsálya, só, frissen őrölt bors, 5 dkg vaj, 10-15 szem szilva, 2 kisebb fürt csemegeszőlő (piros és fehér vegyesen)

Sózzuk, borsozzuk a tisztított húst, bedörzsöljük a kakukkfűvel, a 2 gerezd zúzott fokhagymával és a sóban eltett darált paprikával. Tapadásmentes fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a zsályát, a rozmaringot, 3 gerezd fokhagymát héjastól, és a vajat. Lefedve kis lángon 50-60 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Ezt követően felöntjük a borral és további 20 percig pároljuk őket. Hozzáadjuk a magozott szilvát, a kisebb fürtökre szedett szőlőt, és 250 fokon még 20-25 percig sütjük.


Melegen tálaljuk, párolt rizs illik hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Csodálatosan néz ki! Istenem, de megenném!
    Ki fogom próbálni! :)) Az cserépedény is nagyon irigylésre méltó amiben tálaltad!

    VálaszTörlés
  2. Barbi! Köszönöm szépen!Remélem ízleni fog! Mi szerettük:)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Sütőben sütötted?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails