2011. április 27.

Spenótos tortácskák

A spenót a legkorábbi friss zöldség. Igazi tavaszhírnök, hiszen tél vége felé már megjelenik a piacokon, és harsogó zöld színével felélénkíti a standok kínálatát, hirdeti a tavasz közeledtét. A spenót, legyen az tenyérnyi, húsos, hólyagos levelű, ovális vagy apróbb levelű, csokros, sötét-, vagy világoszöld színű, aki szereti a tavasz végéig készíthet belőle változatos, friss ételeket. Használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, tésztaételekhez, köretekhez, salátákhoz. Előnyére írható, hogy könnyen elkészíthető, jól emészthető, kalóriában szegény, ellenben vitaminokban gazdag.

Ezekkel a mutatós, ízletes tortácskákkal meglephetjük spenótkedvelő vendégeinket, készíthetjük sör-, vagy borkorcsolyaként, de magunkat és családtagjainkat is kényeztethetjük vele ebédre, vacsorára kínálva. A torta alapja vajas linzertészta, töltelékében pedig a spenót, a paradicsom, a szalonna, a juhtúró és a tejszínes öntet jól megférnek egymás mellett.

A recept a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

Bor tipp: Matias Pince Pécsi Chardonnay Barrique 2009

8 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails