2010. november 3.

Vajban sült petrezselymes afrikai harcsaszeletek

Rendkívül gyorsan elkészíthető, egyszerű étel. Szeretem a ropogósra sült petrezselyemzöldet, azért is kapta ezt a kérget a hal, kevés zúzott fokhagymával ízesítve. Nem is javasolnék hozzá köretet, csak pirítóst és egy kis citromos mártást vagy hollandi mártást. (Csak a tiszta hal ízre vágytam és így tökéletes is volt:)

Hozzávalók: 2 szelet filézett afrikai harcsa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 8-10 dkg vaj.

Elkészítés: Az afrikai harcsaszeleteket 3-3 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, amikor már meleg rátesszük a harcsaszeleteket. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával. A halat kb. 4-6 percig sütjük oldalanként, de az utolsó 1-2 percben rákenjük a fokhagymás petrezselymet először az egyik, majd a másik oldalára és így sütjük, míg át nem sül a harcsa. Pirítóssal, hollandi mártással vagy citromos mártással esetleg majonézzel fogyaszthatjuk. (Természetesen adható hozzá rizs vagy burgonya is:)

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails