2010. november 8.

Rusztikus halas torta

A torta alapja leveles tészta, tölteléke vajban sült hal (jelen esetben ismét afrikai harcsa). Tejszínes, tojásos, sajtos, petrezselymes öntettel leöntve került megsütésre. A halas torta ötlete ismét úgy született, hogy a hűtőben körülnézve a fellelhető alapanyagokból találtam ki és állítottam össze. Egyszerű, finom és laktató.....és igen itt a hal a tortába került:)
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott leveles tészta, 2 szelet filézett afrikai harcsa, 6 dkg vaj, só. Az öntethez 2-3 db tojás, 1,5 dl tejszín, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg füstölt sajt, 1 kis csokor petrezselyem, só, frissen őrölt bors.
Elkészítés: A felolvadt leveles tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 24-26 cm átmérőjű kerek formát (torta vagy pite formát) ki tudjunk vele bélelni. Ezt követően a tésztával bélelt formát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket (A kilógó csúcsokat levághatjuk.) A halszeleteket 3-3 darabba vágjuk, és megsózzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a halszeleteket megsütjük (oldalanként 4-5 perc). Az öntethez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és sózzuk, borsozzuk. A sült halat nagyobb darabokra tördeljük és a behűtött tésztára szórjuk az apróbb kockákra vágott füstölt sajttal együtt. Ráöntjük a tejszínes öntetet és 180 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. 15 perc pihentetés után szeletekre vágva kínálhatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Ez annyira jó, hogy csuda!!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ildy!Nekünk ízlett!(Most nézem csak, hogy fenyőfa lettél:)))

    VálaszTörlés
  3. Őrült jó! Nagyon csípem a pitéidet/tortáidat, legyen az sós vagy édes!

    VálaszTörlés
  4. Chef Viki! Köszönöm szépen!

    Bianka! Köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails