2010. június 27.

Meggyes béles

A meggyes sütemények közül a legnagyobb kedvencem. Friss meggyel a legjobb, sok-sok friss meggyel. Két vékony linzeres réteg között, diós-meggyes töltelék....Ki kell próbálni:)

Hozzávalók: A linzeres tésztához 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 1 evőkanál víz. A töltelékhez 60-70 dkg magozott meggy, 4 tojás, 18 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 20 dkg cukor. Porcukor a szóráshoz.
Elkészítés: A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tojások sárgáját a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a darált diót. A tojások fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a diós keverékbe. Végül a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet is beleforgatjuk. A linzertésztát ketté osztjuk, jól lisztezett felületen vékony lapokká nyújtjuk, egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A linzerlapra öntjük a meggyes tölteléket, ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük felvert tojással és villával megszúrkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon imádom!! Az én verzióm hasonló,úgy hívják, hogy a mese-meggyes, zsírral készül, és nagyon hamar elfogy. :)

    VálaszTörlés
  2. Itt a vége fuss el véle....)Thrini, ez valami mese finom, igaz? ..és egy szelet nem elég...:))

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom! :)) Almásan is imádom, de meggyesen... még jobban.

    VálaszTörlés
  4. Hu ez nagyon jòl nèz ki!! De megennèm !!
    Le lesz màsolva!!
    Ciao

    VálaszTörlés
  5. mit nem adnek egy kilo meggyért:)

    VálaszTörlés
  6. Húúú, ez nagyon fincsi lehet, viszem is !:-))

    VálaszTörlés
  7. Duende! A friss meggy a sütiben, mennyei!

    Ó, az a hazai jó kis meggy! Elhiszem, hogy hiányzik....

    Andi! Örülök, hogy tetszik!

    Bianka! Legalább is közel van hozzá:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails