2010. június 25.

Joghurtos meggyfagylalt

A saját készítésű fagylaltok sorát idén a joghurtos meggyfagylalttal kezdtem. Továbbra is sokkal-sokkal jobban ízlenek a házi fagylaltok, különösen a gyümölcsből készültek. Általában főzök tejszínből és tojássárgájából egy alap krémet, hogy jobb legyen a fagylalt állaga, mert fagylaltkészítő gép nélkül készítem. A legtöbb fagylalt viszonylag gyorsan elkészíthető, a hűtési időt nem számítva. A gép nélküli készítés esetén annyi dolgunk van még a fagylalttal, hogy hűtés közben 40-60 percenként 3-4 alkalommal átkeverjük és fogyasztás előtt picit fel kell engedni.
Hozzávalók: 35-40 dkg magozott meggy, 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2 dl tejszín, 3-3,5 dl natúr joghurt.

Elkészítés: A magozott meggyet a cukorral kb. 10 percig főzzük. Hagyjuk hűlni. A tojások sárgáját a tejszínnel vízgőz felett krémmé főzzük. Amikor kihűlt a meggy, botmixerrel turmixoljuk össze úgy, hogy nagyobb meggydarabok maradjanak benne. A turmixolt meggyet a krémmel és a joghurttal jól összekeverjük, egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. 40-60 percenként kb. négyszer átkeverjük. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a két tojás habbá vert fehérjét. 5-6 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt.

3 megjegyzés:

  1. Jó napot!:)) Maga gondolatolvasó???? Ott áll a meggy a hűtőben...:)))

    Gyönyörű lett, és milyen ügyes vagy, hogy gép nélkül is ilyen pazar cuccot csináltál belőle!:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is Bianka! (Az is igaz, hogy mindig az a kedvenc, amit éppen elkészítettem:)

    Igen, mint Szepy! Lásd: fahéjas almafagylalt:)...és köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails