2010. május 15.

Meggyes kevert pite


Általában akkor sütöm ezt a süteményt, amikor nincs kedvem vagy időm pepecselősebb édességek előállításához. A sütési időt nem számítva 5 perc, na jó tíz perc alatt összeállítható, a többi feladatot a sütőnkre bízhatjuk. A tészta egy olajos kevert tészta, bármilyen gyümölccsel süthetjük, lehet az friss, fagyasztott, vagy akár befőtt is. Nálam most meggybefőttel készült. Aki ne kedveli az olajat 15 dkg olvasztott vajjal készítse. (Sokan ismerhetik az olajos kevert tészta receptjét, nekem nem volt meg, így az alábbi recept kísérletezésem eredménye:)
Hozzávalók: Közepes (30X20 cm) tepsihez 4 db tojás, 1,5 dl olaj vagy 15 dkg olvasztott vaj, 0,5-0,7 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 üveg (7-8 dl) magozott meggy, reszelt citromhéj (elhagyható). Porcukor a szóráshoz.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet. A liszteket a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszába forgatjuk, simára kikeverjük. Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A magozott meggyet lecsöpögtetjük, a tésztára szórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült a tészta). Langyosan már szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínálhatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Tényleg az! "Életmentő süti" -:)). Reggel vettem észre, hogy a poharas joghurtos meggyeshez elfelejtettem joghurtot venni PP. Sztrájkhangulat lett volna itthon és kardbadőlés, ha nem lett volna valami meggyes süti. -:)) Annyira jól nézett ki, hogy le is fényképeztem. A maradék, amit taktikusan a konyhaszekrénybe rejtettem ugyanolyan tányéron pihen, mint a Tied. Köszönet a klassz receptért!! -:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails