2010. május 5.

Csokis kekszes kocka

A csokis kekszes kocka egy sütés nélküli édesség, aprósütemény. Az elkészítésekor hasznosíthatjuk a megkezdett vajas kekszeket, csokoládékat. Aszalt gyümölcsökkel, durvára vágott dióval, mandulával is ízesíthetjük. Most az egyszerű csokis, kekszes változatnál maradtam, a tetejét olvasztott fehér csokoládéval vontam be. Amikor nincs kedvük a sütőt bekapcsolni, egyszerűen elkészíthetjük ezt az aprósüteményt is.

Hozzávalók: 60 dkg vajas keksz, 30 dkg keserű csokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál tej. A bevonathoz 10 dkg fehér csokoládé, 5 dkg szeletelt mandula.
Elkészítés: A vajas kekszet összetörjük úgy, hogy nagyobb darabkák is maradjanak benne. A csokoládét, a tejet, a cukrot és a vajat egy kisebb edénybe tesszük és tűzhelyen felolvasztjuk, közben kevergetjük. Az olvadt csokis keveréket az összetört kekszre öntjük és jól elkeverjük. Egy kisebb tepsit (én 25X17 cm nagyságút használtam) kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes keveréket és belenyomkodjuk a tepsibe. A tetejét elegyengetjük. A fehér csokoládét 2-3 evőkanál vízzel felolvasztjuk mikrohullámú sütőben. A felolvadt fehér csokoládét kevergessük, ha összeugrik, adjunk kevés vizet hozzá, hogy szép sűrű massza legyen belőle. Ezt a masszát a kekszes keverékre öntjük és egyenletesen szétfolyatjuk, majd a süteményünk egyik felét megszórjuk szeletelt mandulával. (Ha kedvünk úgy tartja, akár az egész süteményt is beszórhatjuk mandulával, vagy akár el is hagyhatjuk.) A süteményt hűvös helyre tesszük. Kicsit sokáig tart, míg a fehér csokoládé megdermed, de másnap már szeletelhetjük 4x4 cm-es kockákra. Nem tűnik nagy mennyiségnek, de elegendő lesz, mert igen laktató sütemény.

4 megjegyzés:

  1. Ó de gyönyörű ez is! mint minden, ami a kezed alól kikerül:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos a tálalás, a kép, és az egész süti :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Kata!!Azért ez rólad is elmondható, szépek és jók amiket készítesz!

    Köszi Bianka!

    VálaszTörlés
  4. Most kalandozok nálad először. Tetszik a blogod, nagyon klassz dolgokat készítesz.:):):) Szépek a felvételeid:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails