2014. május 27.

Velencei borjúmáj

Erre az ételre is igaz, hogy nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. A krémes sült hagyma, a puha borjúmáj, a friss citrom leve, és petrezselyemzöld remekül harmonizálnak egymással. Aki teheti, próbálja ki.

Hozzávalók

50 dkg borjúmáj
3-4 db nagyobb hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
fél citrom leve



A hagymát félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A vaj felét az olavaolajjal felhevítjük és hozzáadjuk a hagymát. Lefedve, közepes lángon időnként kevergetve 30-40 percig főzzük, amíg a hagyma puha, krémes állagúra nem sül. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tálba. A borjúmájat vékonyan felszeleteljük, a hagyma sütéséből visszamaradt zsiradékhoz adjuk a maradék vajat, és nagyobb lángon megpirítjuk a májszeletek mindkét oldalát. Visszatesszük  a hagymát és gyakori kevergetéssel 1-2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükséges sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá, friss puha kenyérrel kínáljuk.

Tipp: csirkemájjal vagy sertésmájjal is ki lehet próbálni.


A recept  a Kifőztük magazin 2014. évi májusi számában is megjelent.

1 megjegyzés:

  1. Finom,nagyon finom ez a velencei borjúmáj , puha , friss kenyérrel tunkolni nem akármi és közben egy pohár frizante . De ha szalonképesebbé akarjuk tenni úgy érzem hogy egy rizottó nagyon megy hozzá és egy kis párolt spenót se rontja el .

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails