2012. június 14.

Fokhagymás-petrezselymes spagetti

Mostanában valahogy egyszerű, de mégis finom, ízletes ételek készülnek nálam. Így nem véletlen, hogy a spaghetti aglio e olio, az olaszok kedvelt fokhagymás spagettijére is sor került. Mivel szeretem a petrezselyemzöldet, nem volt kérdéses, hogy azt is adok hozzá (bár sok autentikus receptből ez hiányzik). Továbbá - friss híján - paprikafüzérről szakított, száraz csípős paprikával is bolondítottam az ízén. A piacokon már kapható ízes, friss fokhagyma, amely az élvezeti értékét igencsak növeli ennek az egyszerű tésztaételnek.


Hozzávalók 2 adaghoz:

25 dkg spagetti
2-3 gerezd friss fokhagyma
1-2 csípős pirospaprika (szárított is lehet friss híján)
1 csokor petrezselyemzöld
2-e evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors


A spagettit forró sós vízben haraphatóra - azaz al dente - főzzük. Közben közepes lángon, serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. A fokhagymát felaprítjuk, az olajra dobjuk, sózzuk, néhányat keverünk rajta, majd hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát. (Ügyeljünk arra, hogy a magok ne kerüljenek az ételbe, csak a paprika húsa.) A petrezselyemzöldet is apóra vágjuk és a fokhagymához keverjük. A serpenyőt levesszük a tűzről. Miután  a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük és a fokhagymás-petrezselymes alaphoz keverjük. Megszórjuk frissen őrölt borssal és azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű. Legszívesebben ennék most egy adaggal. Bár magamnak sajtot is szórnék rá. :)

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, nekem ehhez a tésztához nem hiányzik a sajt...csak az egyszerű tiszta ízek érződjenek:) (Természetesen , aki sajttal szereti, adjon hozzá:)

    VálaszTörlés
  3. csípős helyett paradicsomot szoktam rárakni, petrezselyem helyett pedig rozmaringgal is isteni! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails