2012. március 15.

Kossuth-kifli

A Kossuth-kiflinek ez a kevert tésztás, mandulás fajtája gyerekkorom kedvelt süteménye volt. Keresztanyám gyakran sütötte. Március 15-ére én is elkészítettem. Egyszerű, gyors és finom. Csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

18 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
18 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg szeletelt mandula

A tojások fehérjét habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat. A liszthez keverjük a sütőport. A vajas keverékbe forgatjuk a tojáshabot, majd a sütőporos lisztet. Egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit kivajazunk majd lisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. Végül szeletelt mandulával meghintjük a tészta tetejét. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kifliket szúrunk ki belőle. Porcukorral megszórva kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. nagymamám igen rendszeresen sütött kossuth-kiflit, amikor kicsi voltam. nagyon szerettem! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem én is,de nekem dióval van leírva. Nagyon szép könnyű a tésztád:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tetejére teszed a dió darabokat?

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails