2012. február 11.

Banános amerikai palacsinta

Egészen idáig nem sütöttem amerikai palacsintát, valahogy nem izgatott. De aztán találkoztam Jamie Oliver receptjével, amelyet igen egyszerűnek, ötletesnek találtam, így kedvet kaptam az elkészítéséhez. Szimpatikus volt a receptben, hogy nem tartalmaz semmilyen zsiradékot, így olajszagtól mentesen süthető. Elsőként banános változatot készítettem, amelyet krémsajttal, mézzel, kevés porcukorral tálaltam.
Hozzávalók:

3 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál porcukor (elhagyható)
fél citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán

a tálaláshoz:

krémsajt
méz
porcukor


A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük. A sárgájához keverjük a tejet, a lisztet a sütőport. (Ha a tésztához adunk cukrot és reszelt citromhéjat, akkor azt is belekeverjük.) A tojáshabot a sűrű masszába forgatjuk. A banánt felkarikázzuk.
Mérsékelt tűzön felforrósítunk egy teflon palacsintasütőt, és a masszából kanállal tésztát csorgatunk bele, úgy hogy kerek formát kapjon. (Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb palacsintákat süthetünk.) Addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz és el nem kezd szilárdulni. Ekkor a felső nyers felét megszórjuk banánkarikákkal és egy lapát segítségével megfordítjuk és ugyancsak addig sütjük, míg aranybarna színe nem lesz.
Melegen, krémsajttal, mézzel és kevés porcukorral megszórva kínáljuk. (Krémsajtot, mézet a rétegek közé is tehetünk és több palacsintából egyszerre kanyaríthatunk:)

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails