2011. december 31.

Sajtos-mandulás lóhere keksz szilveszterre, újévre

Az egyik karácsonyi aprósütemény (keksz) receptjét dolgoztam át, és kaptam ezt finom sajtos tésztát, amelyből szerencsehozó lóheréket sütöttem. Szilveszteri és újévi házibulikra ajánlom. A megadott mennyiségből - 5 cm átmérőjű szaggatóval - 170 db keksz készíthető.
Hozzávalók: 50 dkg liszt és még amennyit felvesz a gyúrásnál, 2 kávéskanál sütőpor, 20 dkg reszelt sajt (egy rész lehet füstölt is),10 dkg őrölt mandula (dióval is helyettesíthető), 12 dkg vaj, 7 dkg fagyos zsír, 2 tojás, 2 teáskanál só.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezt követően lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és lóhere formájú szaggatóval kiszaggatjuk. A leeső tésztadarabokat ugyancsak összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk. A lóheréket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 190 fokra melegített sütőben halványpirosra sütjük, kb. 10-15 perc.
(A sütést lényegesen meggyorsítja, ha légkeveréssel tudjuk sütni a kekszeket, ekkor 160 fokon, két tepsivel, kb. 10 perc alatt elkészül 60 db. Majd így járunk el a többi keksszel is.)
Ha a tésztát vékonyabbra nyújtjuk és kicsit pirosabbra sütjük, ropogósabb kekszeket kapunk. Mindenki ízlése szerint süsse.

Ezzel a recepttel el is köszönök. Teljen jól a szilveszter, a következő évhez kívánok mindenkinek bölcsességet, erőt és sok jókedvet, vidámságot!

ÁLDOTT BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

7 megjegyzés:

  1. Boldog új esztendőt kívánok :-)

    Hozzanak szerencsét ezek a szuper kis lóherék!

    VálaszTörlés
  2. Remélhetőleg a lóherék szerencsét hoznak. BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek, és a fotók is nagyon jók! :) Boldog Új Évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  4. Boldog, békés új esztendőt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  5. Sikeres, boldog 2012-es esztendőt kívánok, terveid valóra válásával!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Nagyon helyesek a lóhere kekszecskék, fel is iratkoztam Hozzád. Kérlek, nézz be Te is hozzám:
    http://sucreriesandco.blogspot.com
    Köszi, Zsófi

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen mindenkinek!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails