2011. március 18.

Csőben sült kelkáposzta kolbásszal

Szeretem az egyszerű csőben sült ételeket. Most egy kelkáposztás változatot próbáltam ki, amelyhez cikkekre vágtam a kelkáposztát és néhány percig előfőztem. Sütőtálba tettem, került bele még főtt burgonya, sütni való kolbászból kisebb darabkák és tejszínes, tejfölös fűszerezett öntet, majd sütőben megsütöttem.

Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta (vagy egy nagyobb fele), 2 db közepes burgonya, 20-25 dkg sütnivaló kolbász, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, só, frissen őrölt bors. Vaj és zsemlemorzsa a sütőtál kenéséhez.
Elkészítés: A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk és megfőzzük. A megmosott kelkáposzta fejet 2 cm széles cikkekre vágjuk és forró sós vízben 6-7 percig előfőzzük, a vízből kivéve lecsöpögtetjük. A sütőtálat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és bele rakosgatjuk az előfőzött kelkáposztát. Rászórjuk a főtt burgonyát. A tejfölt, a tejszínt a tojást összekeverjük, fűszerezzük zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval, borssal és ráöntjük a kelkáposztára. A sütnivaló kolbászt 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk és a kelkáposzta tetejére rakjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 10 perc pihentetés után melegen fogyasztjuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, guszta a képen is!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Kati! Valahogy így könnyebb volt a kelkáposzta és mintha picit édeskésebb is lett volna az íze.

    VálaszTörlés
  3. Ez megint valami finomság, amit el kell készíteni:-))

    VálaszTörlés
  4. Gesztenye! Örülök, hogy tetszik!Remélem majd ízlik is!:)

    VálaszTörlés
  5. Ezer ève hogy nem eszek ilyet !! Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  6. Anikó, akkor egyre gondoltunk:)Tényleg finom!

    VálaszTörlés
  7. Szia. Ez hány adag ? Szerintem 1 nagyobb, vagy 2 kicsi.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails