2011. március 16.

Banánhab

Ennek a remek, egyszerű desszertnek az ötlete a Szakácsok könyvéből származik. Picit módosítottam a hozzávalókat az otthon éppen fellelhető alapanyagokra. Nagyjából 10 perc alatt elkészül, hűtésére azonban minimum 2-3 órát kell szánni. Kiadós desszert, a megadott mennyiségből hat adag (tálka) banánhab lett.
Hozzávalók: 2 nagyobb érett banán, 3 dl tejszín, 0,5 dl fehér rum, 1 citrom leve, 14 dkg porcukor, 1 kávéskanál fahéj, 1-1,3 dl tej, 2 teáskanál zselatin (az őrölt fehér fajta).
Elkészítés: A meghámozott banánt felszeleteljük és a porcukorral, rummal, citromlével, 0,6-0,8 dl tejjel, fahéjjal összeturmixoljuk. A tejszínt lágy habbá verjük. A zselatint 1-2 evőkanál hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet felmelegítjük és a zselatinos keverékhez adjuk. (Ha nem elég meleg a tej és ezért nem oldódott fel a zselatin, 10-20 másodpercet mikrohullámú sütőben melegítsük.) A banános turmixot a tejszínhabba forgatjuk és hozzáadjuk a zselatinos tejet. Jól elkeverjük, tálkákba töltjük és legalább 2-3 órát hűtőben hűtjük. (A hosszabb hűtési idő csak javára szolgál a desszertnek:)

6 megjegyzés:

  1. Szia, megcsináltam, én is csak megerősíteni tudom: NAGYON finom volt : ) Piroska

    VálaszTörlés
  2. Piroska! Örülök, hogy ízlett! (További előnye, hogy elkészíteni sem egy ördöngösség:)

    VálaszTörlés
  3. Hu, de jo oltet! Elvittem, es remelem, hamarosan elkeszitem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt. Probaljatok ki malnaval is. Az is finom.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails