2010. október 24.

Fahéjas almatorta

Almaszezon lévén szinte minden héten készül valamilyen almás sütemény, torta. Más és más receptekkel próbálkozom. Ez a fahéjas almatorta igen egyszerűen elkészíthető. Sütésben kevésbé jártasak is bátran nekifoghatnak. Amennyiben lehetőségünk van rá, használjunk szilikonos tortaformát, így a forma vajazásától is megkímélhetjük magunkat. Ehhez a tortához nagyon jól illik a vanília fagylalt vagy a vanília mártás.
Hozzávalók: 6-8 db közepes alma, 1 teáskanál fahéj, a tésztához 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 2 tojás, 2-3 evőkanál tej, 2 teáskanál sütőpor.
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcadokba vágjuk és összekeverjük a fahéjjal. A tésztához a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és a tejjel jól elkeverjük. A liszthez adjuk a sütőport és a vajas keverékbe forgatjuk, jól elkeverjük. A tésztát egy 24 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük (ha nem szilikonos formát használunk, vajazzuk és lisztezzük ki azt) és kirakjuk az almagerezdekkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük a tortát. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.) 10-20 perc pihentetés után vegyük ki a formából a tortát. Szeletelve, porcukorral megszórva, vanília mártással vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.

12 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails