2010. július 24.

Szedres trifle

Az angolok világszerte kedvelt réteges desszertjéről, a Trifle-ről itt már írtam. Most egy egyszerűbb, sokak által inkább alkalmazott változatát készítettem el. Gyors kánikula változat, hiszen itt a házi piskóta helyett babapiskóta került rétegzésre. Ennél a változatnál a lekvárt is elhagytam, de akinek kedve úgy tartja, tegyen a rétegek közé.
Hozzávalók: 25-30 db babapiskóta, 60-80 dkg szeder (lehet fagyasztott is), 0,5-1 dl rum. A krémhez 1, 2 liter tej, 5 tojás, 4 evőkanál keményítő, 1 evőkanál vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor, 16 dkg cukor, 5 dl tejszín habbá verve.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet, sűrű krémmé főzzük. Amikor a krém elkészült, belekeverjük a vaníliakivonatot. (Ha vaníliás cukrot használunk, azt a krém főzése előtt adjuk hozzá.) A tojások fehérjét habbá verjük és a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet. Aki tömörebben szereti a vaníliás krémet, ezt a mozzanatot el is hagyhatja.) Egy nagyobb üveg tál aljára egy sor babapiskotát sorakoztatunk, megszórjuk szederrel, meglocsoljuk rummal, majd krémet kanalazunk rá és folytatjuk a rétegezést. Legfelülre tejszínhab és szeder kerüljön. (Akinek úgy tetszik, a rétegek közé is tehet tejszínhabot, vagy akár a rétegzés sorrendjén is változtathat:) A trifle-t behűtjük, tálakba adagolva kínáljuk. (A megadott mennyiség 6-8 személy részére elegendő.)

7 megjegyzés:

  1. Gondolkodás nélkül megenném most :)

    VálaszTörlés
  2. Tündér már megint gyönyörűű! Befizetnék hozzád kosztosnak, csak ne lennél olyan messze:)
    Elképzeltem ezt a sültpaprika-leves után......

    VálaszTörlés
  3. Ó, köszönöm Moha!Én meg szívesen látnálak!;)

    VálaszTörlés
  4. Mióta készülök erre...Valami mesés lett!!! Ez is olyan édesség, ami 100 féle változatban él. És habos, krémes, gyümölcsös-kell ennél több???:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails