2010. július 16.

Padlizsánfasírt kuszkusszal

Ezt a fasírtot is keleti étel, a kibbeh ihlette. A kibbeh egy padlizsános fasírt, amely bulgúrral készül. Az én padlizsános fasírtom, majdnem kibbeh, mivel bulgúr nem volt otthon, csak kuszkusz és a keleties jellegű fűszerezést is elhagytam. Az előbbieket leszámítva, megegyezik a kibbeh készítésével a kuszkuszos padlizsános fasírt készítése. Egyszerű, gyors és finom. Egy újabb lehetőség a padlizsán felhasználására.
Hozzávalók: 1 közepes zsenge padlizsán, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi csilipaprika, só és bors ízlés szerint, 1 teáskanál keményítő, 5 dkg kuszkusz és annyi forró víz, amennyi ellepi a kuszkuszt (kb.:0,5-1 dl). Olaj a sütéshez.

Elkészítés: A kuszkuszt leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi és hagyjuk, hogy felszívja a vizet és megdagadjon. A padlizsánt meghámozzuk, kockákra szeleteljük. A megtisztított és nagyobb darabra vágott hagymát, a fokhagymát és a felkockázott padlizsánt, valamint a magjaitól, csutkájától megtisztított csilipaprikát egy késes aprítóba tesszük és annyira apróra vágjuk, hogy szinte pépes legyen. A padlizsános masszát összekeverjük a kuszkusszal és a keményítővel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 10 percig pihentetjük. Ezt követően 4-5 cm átmérőjű pogácsa fasírtokat formálunk a masszából és forró olajban kisütjük. (Az olaj mennyisége annyi legyen, hogy kb.a fasírtok feléig érjen.) Melegen, citrommal meglocsolva, petrezselyemzölddel megszórva, paprikával vagy akár joghurtos mártogatóssal kínálhatjuk.

6 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen zöldséges dolgokat,csak kuszkusz helyett én kölest használok.

    VálaszTörlés
  2. Belly! Szerintem is jók az ilyen zöldséges ételek. Jó ötlet a köles!(Nálam most csak kuszkusz volt itthon, egyszer vettem, hogy kipróbáljam...:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem az ilyen összeállításokat. Igazán finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Ez biztosan nagyon finom!Nagyon gyönyörű a kép is!

    VálaszTörlés
  5. Bianka! Próbáld ki!;)

    Mrs Smith! De jó, hogy benéztél hozzám! Köszi!;)

    VálaszTörlés
  6. Maradt egy kis kuszkuszom, ahhoz kerestem fasírt receptet, így találtam rá az oldaladra. Mivel padlizsánom is volt, gondoltam kipróbálom. Nem igazán sikerült, mivel esett szét sütés közben. Rájöttem, hiányzik a tojás a receptből. Miután beletettem egyet, tökéletesek lettek a fasírtok. Létezik, hogy a keményítő a tojást helyettesíti a receptben, vagy tényleg kimaradt a tojás? Minden esetre, nekem csak a tojással működött, csak a keményítő nem volt elég. Köszönöm a receptet,tényleg jó variáció padlizsánra.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails