2011. április 29.

Joghurtpácos kukoricás panírban sült hal, cukkini salátával

A joghurtpácos prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez.
Hozzávalók: két adaghoz, 2 szelet tilápia hal vagy más filézett tengeri hal, só. A páchoz 1 dl natúr joghurt, 1 gerezd zúzott fokhagyma. A panírhoz 1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

Bortipp: Radó Pécsi Zöldveltelini 2010




2 megjegyzés: