2011. április 29.

Sóskaleves

Gyerekkoromban a sóska igazi csemegének számított. Szedtük és ettük a réten, otthon, a nagyszülők kertjében, vagy akinél éppen játszottunk. Mindenhol biztattak, hogy együk bátran, mert magas vitamintartalma miatt igen egészséges. Leggyakrabban nyersen fogyasztottuk, de mártás és leves formájában is került az asztalra. A sóskaleves egyszerűen, kevés alapanyagból elkészíthető étel.
Hozzávalók: 50 dkg sóska, 1 dl olaj, 2-3 evőkanál liszt, 1,5-2 liter víz, só, cukor. A tálaláshoz személyenként 1-2 tükörtojás.

A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas, még sosem ettem. Magát a főzeléket nem szeretem

    VálaszTörlés
  2. Hááát...akkor a leves sem fog ízleni szerintem.:)

    VálaszTörlés