Zöldségekből is remek pástétomokat, kenyérre kenhető krémeket készíthetünk. Több zöldséggel kísérleteztem, így készítettem már babból, cukkiniből (itt és itt), gombából, padlizsánból ( itt és itt), és még van néhány tervem:) Most a brokkoli került sorra. Ebben sem csalódtam, kellemes ízű, jól kenhető pástétomot kaptam. Szívesen teszek a zöldséges pástétomokba pirított szezámmagot, ezért a brokkolis változatba is került.
Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 1 közepes hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 7 dkg vaj, 1 evőkanál krémsajt, 3 dkg reszelt sajt, 1-1,5 evőkanál pirított szezámmag, só, frissen őrölt bors. Elkészítés: Apró kockákra vágjuk a tisztított hagymát, fokhagymát és 2 dkg vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kisebb rózsákra szedett, mosott brokkolit, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. (A pároláskor, ha szükséges, kevés vizet adhatunk a brokkolihoz, de ügyeljünk arra, hogy mire a brokkoli megpuhul, víz már ne legyen alatta.) A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk. A párolt brokkolit melegen késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sajtokat, a szezámmagot és pürésítjük. (Botmixert is használhatunk.) Ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot. Tálkába öntjük, lehűtjük és hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.
Izgalmas, bár én nem szeretem a brokkolit, de talán így nekem is bejönne
VálaszTörlésHoztam valamit!:) http://szepsegtar.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo.html
VálaszTörlésLehet hogy megérne egy próbát:)
VálaszTörlésÓ, köszönöm Szepy!
VálaszTörlés