2010. június 27.

Cukkinikrém

A cukkinikrém elkészítését is a keleti ételek ihlették, de csak ihlették, mert máshogy készítettem. Alapja grillezett cukkini, tahini (szezámkrém), sajt és joghurt. Hasonlít a tavalyi krémhez, de mégis más. A keleti ételek sorában a mezzeasztal (előételek) bőségét hivatott gazdagítani. Használhatjuk mártogatósként, kenyérre kenve, joghurttal hígítva mártásként.
Hozzávalók: 2 db közepes zsenge cukkini, 2-3 evőkanál tahini, 2 evőkanál őrölt pirított szezámmag vagy őrölt mandula, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg krémsajt, 2 evőkanál joghurt, kevés olívaolaj a cukkini grillezéséhez. Só, frissen őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés: A megmosott cukkiniket hosszában 0,5 cm széles szeletekre vágjuk, bekenjük olívaolajjal és felforrósított grillserpenyőben 5-6 percig sütjük oldalanként. Kicsit hűtjük, majd a cukkiniket a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóba tesszük és krémes állagúra pürésítjük. Fogyaszthatjuk langyosan, hidegen, joghurttal hígítva.

7 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem, de azt hiszem nagyon szeretném

    VálaszTörlés
  2. Nagyon izgalmasan hangzik, megkóstolnám nagyon. hát ki kell próbáljam:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik, finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Bianka! Próbáld ki! Gyorsan megvan.

    Ízlésszindróma!Egy próbát megér. Szerintem tetszeni fog.

    Köszi Csipet!Igen-igen.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ötlet! Nagybani cukkini fogyasztó vagyok, krémet talán még nem is készítettem belőle, de mentem a receptedet, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. De jó!
    Most készítettem egy párolt hagymás-sajtkrémeset, de ezt is megcsinálom. Mostanában megint inkább több zöldséget ennék.
    Most padlizsánkrémem van a hűtőben.

    VálaszTörlés
  7. Felhőlány! Örülök, hogy tetszik és remélem ízleni fog!

    Daisy! Próbáld ki! Jól illik a zöldséges hangulathoz is:))

    VálaszTörlés