A cukkinikrém elkészítését is a keleti ételek ihlették, de csak ihlették, mert máshogy készítettem. Alapja grillezett cukkini, tahini (szezámkrém), sajt és joghurt. Hasonlít a tavalyi krémhez, de mégis más. A keleti ételek sorában a mezzeasztal (előételek) bőségét hivatott gazdagítani. Használhatjuk mártogatósként, kenyérre kenve, joghurttal hígítva mártásként.
Hozzávalók: 2 db közepes zsenge cukkini, 2-3 evőkanál tahini, 2 evőkanál őrölt pirított szezámmag vagy őrölt mandula, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg krémsajt, 2 evőkanál joghurt, kevés olívaolaj a cukkini grillezéséhez. Só, frissen őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés: A megmosott cukkiniket hosszában 0,5 cm széles szeletekre vágjuk, bekenjük olívaolajjal és felforrósított grillserpenyőben 5-6 percig sütjük oldalanként. Kicsit hűtjük, majd a cukkiniket a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóba tesszük és krémes állagúra pürésítjük. Fogyaszthatjuk langyosan, hidegen, joghurttal hígítva.
Még sosem ettem, de azt hiszem nagyon szeretném
VálaszTörlésNagyon izgalmasan hangzik, megkóstolnám nagyon. hát ki kell próbáljam:))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, finom lehet!
VálaszTörlésBianka! Próbáld ki! Gyorsan megvan.
VálaszTörlésÍzlésszindróma!Egy próbát megér. Szerintem tetszeni fog.
Köszi Csipet!Igen-igen.
Nagyon jó ötlet! Nagybani cukkini fogyasztó vagyok, krémet talán még nem is készítettem belőle, de mentem a receptedet, nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésDe jó!
VálaszTörlésMost készítettem egy párolt hagymás-sajtkrémeset, de ezt is megcsinálom. Mostanában megint inkább több zöldséget ennék.
Most padlizsánkrémem van a hűtőben.
Felhőlány! Örülök, hogy tetszik és remélem ízleni fog!
VálaszTörlésDaisy! Próbáld ki! Jól illik a zöldséges hangulathoz is:))