Hozzávalók
30 dkg
mángold
2 közepes
hagyma
4 közepes
burgonya
1,5-2 dl húsleves vagy zöldség
alaplé
só
frissen
őrölt bors
2 evőkanál
olívaolaj
5 dkg vaj
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát
felszeleteljük, a burgonyát kockákra vágjuk, a mángold leveleit kb. 1,5 cm-es
csíkokra vágjuk. A hagymát az olívaolajon és vajon addig sütjük, amíg pirosodni
nem kezd, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és a fehérborral.
Közepes lángon forrásig főzzük, majd beletesszük a mángoldot, sózzuk, borsozzuk,
és addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Melegen, pirítós
kenyérrel kínáljuk.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése