A
frittata, az olaszok tojásos lepénye, amely leginkább a rántottához
hasonlít. Számtalan változata létezik, leginkább különféle zöldségekkel
gazdagítva készítik. Ezúttal egy cukkinis változatot készítettem.
A recept a Kifőztük 2013. évi júniusi számában jelent meg.
Hozzávalók személyenként
2 nagyobb
tojás
10 dkg
zsenge cukkini
1 gerezd
fokhagyma
kapor
ízlés szerint
2 evőkanál
olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
parmezán
sajt
A cukkinit vékonyra gyaluljuk. Az olívaolajat serpenyőbe
öntjük, és közepes lángon felmelegítjük, majd rátesszük a cukkinit. A kevergetve 5-6 percig sütjük, amíg kissé
pirosodni nem kezd. A kaprot apróra vágjuk, a tojásokat lazán felverjük és
sózzuk, borsozzuk. A kapor felét a tojásokhoz keverjük. A fokhagymát zúzva a
cukkinihez adjuk, és rögtön ráöntjük a tojást. Nem kevergetjük, hagyjuk
lepényszerűen sülni. Kaprot és reszelt
parmezánt szórunk rá, majd 1-2 perc sülés után, néhány percre sütőbe toljuk,
hogy a felső lágy része is átsüljön.
Friss kaporral és parmezánnal megszórva tálaljuk. Melegen
és hidegen, cikkekre vágva kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése