Számomra a medvehagyma felhasználásának egyik legkedveltebb módja, ha pesztót készítek belőle. Változatosan felhasználható, adhatjuk különféle tésztákhoz, húsokhoz, vagy akár leveseket, kelt tésztákat, salátákat ízesíthetünk vele.
Az egyik legegyszerűbb alkalmazása a medvehagyma pesztónak, ha spagettivel tálaljuk. A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában jelent meg.
Hozzávalók 2 adaghoz:
20-25 dkg
spagetti
2-3
evőkanál medvehagyma pesztó
tálaláshoz:
reszelt
parmezán sajt
A spagettit forrásban lévő sós vízben keményebbre,
haraphatóbbra (al dente) főzzük. Leszűrjük, tányérokba szedjük és tetszés
szerint, medvehagyma pesztóval elkeverjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Finomságokra találtam! Köszönöm a recepteket!
VálaszTörlésAnnyi medvehagymás recept van, de még nem vettem rá magamat a készítésére, talán majd egyszer. Az egyik finomabb mint a másik, a tied a fiam kedvence lenne!:-))Nagyon egyszerű!
VálaszTörlés