A sült harcsával meglepően jól harmonizál ez az egyszerű mustáros-zöldséges mártás. Az alapanyag igénye sem túl nagy, néhány gyökérzöldség elegendő hozzá, amelyet kevés fehérborban párolunk és mustáros habarással sűrítünk.
A recept a Kifőztük mostani, márciusi számában jelent meg, amely születésnapi számunk is, hiszen három évesek lettünk. Ennek kapcsán több tortát, süteményt is hoztunk, készültünk néhány tavaszváró étellel és a böjtölőknek is szolgáltunk néhány receptötlettel. Az utóbbiak közé sorolható a harcsa mustáros-zöldséges mártással is.
Hozzávalók:
60 dkg
filézett harcsa
2 szál
sárgarépa
1 szál
zsenge petrezselyemgyökér
1 közepes
zellergumó
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
kakukkfű
só
frissen
őrölt bors
a mártás habarásához:
1 evőkanál
liszt
1 evőkanál
mustár
2 evőkanál
tejföl
a hal panírozásához:
paprikás
liszt
a sütéshez:
olaj
A filézett harcsát szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, és
20-30 percig állni hagyjuk. A megtisztított zöldségeket csíkokra vágjuk, és a
felolvasztott vajon néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés
kakukkfűvel, felöntjük fehérborral, és szükség szerint vízzel. Addig pároljuk,
amíg a zöldségek meg nem puhulnak. (Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne főjenek
szét.) A habaráshoz a lisztet simára
keverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és végül ismét vizet. Besűrítjük
a mártást, majd miután elkészült melegen tartjuk. A halszeleteket paprikás lisztbe
forgatjuk és kisütjük. Melegen, a mustáros zöldséges mártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése