2013. január 24.

Sült kacsacomb almás káposztával


Hozzávalók

4 egész kacsacomb
2 fej fokhagyma
kakukkfű
frissen őrölt bors

az almás káposztához:

1 db közepes káposzta (kb. 1,5 kg)
3-4 db közepes alma
1 evőkanál zsír
1-2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál fehérbor ecet
frissen őrölt bors

tálaláshoz:

burgonyapüré
kacsacombbal sült fokhagyma
zöld fűszerek



A megtisztított kacsacombokat sózzuk, kakukkfűvel és kevés borssal fűszerezzük. A fokhagymafejeket keresztbe félbevágjuk. A kacsahúst sütőedénybe fektetjük, közé tesszük - vágott felével lefelé fordítva – a fokhagymafejeket és kevés vizet hozzáadva, lefedve,  sütőben 180 fokon 100-120 percig sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük az edény tetejét, és pirosra sütjük a combokat.
A káposztát vékonyra gyaluljuk és besózzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és gerezdekre vágjuk. A zsírt közepes lángon felolvasztjuk, hozzákeverjük a káposztát, ha szükséges még sózzuk és borssal, ecettel ízesítjük. Lefedve, közepes lángon saját levében 15 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az almát és a cukrot. Tovább pároljuk egészen addig, amíg a káposzta puha nem lesz. (Párolás közben, ha szükséges kevés vizet is adhatunk hozzá.)
A sült kacsacombot almás párolt káposztával, burgonyapürével, sült fokhagymával és zöld fűszerekkel tálaljuk.

Ez az egyszerűen elkészíthető ünnepi fogás a Kifőztük 2012. évi decemberi számában is megjelent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése