2013. január 27.

Almás hagymakrémleves




Hozzávalók

3-4 fej közepes hagyma
3 db közepes alma
1,7 dl húsleves
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott kávéskanál szárított kakukkfű
1 csipet szárított csilipaprika pehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1,5 evőkanál barna cukor
1,5 evőkanál keményítő
1,5 dl tejföl
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:

pirított kiflikarikák
zöld fűszerek



A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott hagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, gerezdekre vágott almát és néhány percig együtt sütjük. Fűszerezzük kakukkfűvel, őrölt fahéjjal, csilipaprika pehellyel és hozzáadjuk a barna cukrot. Felöntjük húslevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a hagyma és alma puhára nem fő. Ekkor összeturmixoljuk, majd a keményítőt kevés vízzel, a tejföllel jól elkeverjük, a leveshez adjuk és közepes lángon sűrűsödésig főzzük. Melegen, pirított kiflikarikákkal, zöld fűszerrel tálaljuk.

Tipp: A levest tálalhatjuk pirítóssal, pirított kenyérkockával, almaszirommal is.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes ízvilága lehet! Ki fogom próbálni. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Még nem találkoztam ilyen ízvilágú levessel, de egy próbát megérne! Tetszik a tálaló edényed!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki! Elrakom, egyszer sort kerítek rá.

    VálaszTörlés
  4. Próbáljátok ki, kellemes íze van, bár valóban kissé szokatlannak mondható:)

    VálaszTörlés