A stroganoff módon készített ételekről, a történetről itt már írtam. Ezúttal ismét stroganoff húsgolyókat készítettem, kicsit máshogy, mint az előző alkalommal. Ez a recept a Kifőztük 2012. évi decemberi számában is megjelent.
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
csipet kakukkfű
só
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
a mártáshoz:
1-2 db közepes hagyma
15 dkg apróbb vargánya gomba (fagyasztott is lehet)
2-3 db savanyú uborka
1 evőkanál magos dijoni mustár
2 dl
tejszín
1 dl
száraz fehérbor
só
bors
A zsemlét langyos vízbe áztatjuk,
kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk a többi hozzávalóval együtt. Jól elkeverjük a masszát,
gombócokat formázunk belőle és kisütjük. A mártáshoz a hagymát felcsíkozzuk,
vajon üvegesre sütjük. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre
vágjuk, és a hagymához adjuk. Néhány percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk,
felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, a vékony csíkokra vágott savanyú
uborkát, végül a fehérbort. Közepes lángon sűrűsödésig főzzük a mártást, majd
hozzáadjuk a kisütött húsgolyókat és 5-6 percig, lassú tűzön összeforraljuk.
Melegen tálaljuk. Kínálhatjuk
tésztával, burgonyalángossal, rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése