Ez a saláta melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Az öntetbe magos dijoni mustár, gyümölcsös ízű ecet és mogyoróolaj került. A saláta különösen jól illik grillezett húsokhoz.
Hozzávalók: 50 dkg spárga (ebből csak a csúcs felőli, eltördelt részeket használjuk), 40 dkg diónyi újburgonya. A vinegrett öntethez, 0,5 dl balzsamecet vagy fehérborecet, 1-1,5 evőkanál méz, 1-2 evőkanál mogyoróolaj, só, ízlés szerint víz.
Az eltördelt csúcs felőli spárgasípokat 4-5 perc alatt előfőzzük, majd hideg vízbe szedjük. Az újburgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, meghámozzuk. A vinegrett hozzávalóit összekeverjük. Az előfőzött spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk, és az újburgonyával együtt az öntetbe forgatjuk. 10 perc pihentetés után tálalható, de hidegen is fogyasztható.
Tipp: a vinegrett összetétele ízlés szerint módosítható. Olívaolajjal, tökmagolajjal, tetszés szerinti gyümölcsös ecettel is készíthető.
A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése